Etsimme tuuli- ja aurinkovoimatuotantoon
soveltuvia alueita ympäri Suomea

Onko sinulla maa-alue, joka voisi soveltua tuuli- tai aurinkovoiman tuotantoon,
tai haluatko asiantuntijan arvion alueestasi?

Olemme suomalainen tuuli- ja aurinkovoiman hyödyntämistä kehittävä yhtiö sekä hanketoimija, jonka toiminta-ajatuksena on aurinko- ja tuulivoimatuotantoon soveltuvien maa-alueiden kartoittaminen, tuulivoimapuistojen kaavoittaminen, kehitystyön rahoitus ja voimalan rakentamiseen tarvittavien lupien hankkiminen. Teemme yhteistyötä maanomistajien kanssa koko hankkeen ajan ja vastaamme kaikista tuuli- ja aurinkovoimaprojektin selvitysvaiheen kustannuksista.

TUULIVOIMA

Tuulivoimatuotanto on tällä hetkellä nopeimmin kasvava uusiutuva energiantuotantomuoto. Pohjoismaisen sijaintimme puolesta talvikaudella riittää tuulta, jonka vuoksi tuulivoima on yksi Suomen mielenkiintoisimmista investointikohteista.

Tuulivoimatuotanto vaatii voimaloiden ympärille noin 1000 hehtaarin kokoisen maa-alueen, jolla ei saa sijaita vakituista asutusta tai loma-asuntoja.

Maanvuokra-ajan pituus on tuulivoimalakäytössä 50 vuotta.

AURINKOVOIMA

Aurinkovoimalat soveltuvat hyvin puustosta vapaille alueille, esimerkiksi käytöstä poistuneille pelloille ja turvetuotantoalueille.

Suomessa aurinkovoimaloiden tuotto on parasta kesäkuukausina, jonka vuoksi tuulivoima on hyvä kumppani aurinkovoimalan rinnalle. Hybridimallina toteutetut tuuli- ja aurinkovoimalat hyödyntävät samoja sähkönsiirtoyhteyksiä ja jakavat näin ollen myös kustannuksia.

Maanvuokra-ajan pituus on aurinkovoimalakäytössä 60 vuotta.

Kiinnostuitko?

Kysy meiltä lisää maa-alueesi mahdollisuuksista tuuli- ja aurinkovoiman tuotannossa.

Kiinnostuitko?

Haluatko lisätietoja? Jätä viesti oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä!