In ajankohtaista

Ministeri Antti Kurvinen vieraili Kauniskankaan hankealueella

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen vieraili Kyyjärven Kauniskankaalle suunnitellulla tuuli- ja aurinkovoimapuiston alueella syyskuun alussa. Hybridihanke teki vaikutuksen uusiutuvia kotimaisia energianlähteitä arvostavaan ministeriin.

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (Kesk.) tapasi omasta aloitteestaan WestWindin edustajia Kauniskankaan hankealueella. Syy vierailuun oli halu nähdä käytöstä poistunut noin 250 hehtaarin kokoinen turvesuo, johon on suunnitteilla aurinko- ja tuulivoiman yhdistävä hybridihanke. Toteutuessaan hanke olisi Suomen ensimmäinen ja mittakaavaltaan tähän mennessä suurin. Alueelle on kaavailtu 13–15 tuulivoimalaa sekä 220 hehtaaria aurinkovoimaa. Tämä määrä sai myös ministerin yllättymään.

Tällä hetkellä Kauniskankaan hankkeen ympäristövaikutusten arvointiselvitys on valmis, ja kaavaluonnos on kuulemisen alla. WestWindin Pekka Purolan mukaan aurinkovoimala ei yksistään ole kannattava energianlähde, vaan tuulivoimaloiden saaminen on edellytys hankkeen onnistumiselle.

Myös Kurvinen näki hankkeen olevan merkittävä tekijä kotimaisen energiantuotannon saralla. Kurvinen pitääkin Suomen omavaraisuutta sähköntuotannossa erittäin tärkeänä ja toivoo, että riippuvuus ulkomaisesta sähköntuonnista saadaan loppumaan. ”Valtiovallan tahtotila on, että uusiutuvia kotimaisia energiahankkeita lähtee nopealla aikataululla käyntiin”, Kurvinen kommentoi.

WestWind kiittää ministeri Kurvista vierailusta.
Kauniskankaan hybridihankkeesta voi lukea lisää ympäristökeskuksen sivuilta.

—-

Teksti on referoitu 8.9.2022 Viispiikkisessä julkaistusta artikkelista.
Kuva: Keski-Suomen Media: Viispiikkinen. Antti Huhtala kättelee ministeri Antti Kurvista.

Kiinnostuitko?

Haluatko lisätietoja? Jätä viesti oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä!