In ajankohtaista

WestWind Oy ja Finsilva Oyj solmivat yhteistyösopimuksen tuulivoiman kehittämiseksi Kyyjärvellä, Keuruulla, Petäjävedellä ja Multialla

Suomen suurimpiin metsänomistajiin kuuluva Finsilva Oyj sekä tuuli- ja aurinkoenergian kehittämisyhtiö WestWind Oy ovat solmineet yhteistyösopimukset Kyyjärven Kauniskankaan sekä Pirtti-Moskuvan tuulivoimapuiston kehittämiseksi ja rakentamiseksi. Suunniteltujen tuulivoimapuistojen tutkimusalue on yhteensä lähes 5 000 hehtaaria, ja Finsilva omistaa maa-alueista merkittävän osan. Tuulivoima on uusiutuvaa energiaa ja lähes päästötöntä. Tuulivoimapuistojen rakentaminen kasvattaa kotimaassa tuotetun energian osuutta ja vähentää tuontiriippuvuutta.

WestWindin toimitusjohtaja Pekka Purola on tyytyväinen Finsilvan kanssa solmittuihin sopimuksiin.

– Sopimukset suurista yhtenäisistä maa-alueista on tärkeä hankekokonaisuuden kannalta. Se mahdollistaa laajan suunnittelualueen syntymisen, jolloin sekä energiatuotannon tehokkuus että ympäristövaikutukset voidaan optimoida rinta rinnan. Tämä tukee hankkeen paikallista hyväksyntää. Olemme tehneet alueella yhteistyötä Finsilvan kanssa jo yli 20 vuotta. Nyt yhteistyömme jatkuu, kun siirrymme fossiilisen energian tuotannosta uusiutuvan energian tuotantoon, sanoo Purola.

Uusiutuva energia ja tuulivoima ovat osa Finsilvan uutta strategiaa. Aiemmin yhtiöt ovat tehneet merkittävän maanvuokrasopimuksen Kauniskankaan aurinko – ja tuulivoimapuiston alueella Kyyjärvellä.

– Uusiutuva energia, kuten tuulivoima, on globaalisti nopeimmin kehittyvä energiamuoto, ja Suomi todella tarvitsee sitä. Haluamme olla aktiivisesti mukana tässä kehitystyössä, Finsilvan toimitusjohtaja Juha Hakkarainen toteaa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pekka Purola, WestWind Oy, puh. 0400 181 812

Toimitusjohtaja Juha Hakkarainen, Finsilva Oyj, puh. 0400 870 867

WestWind Oy on suomalainen tuuli- ja aurinkovoiman hyödyntämistä kehittävä yhtiö, hanketoimija, jonka toiminta-ajatuksena on aurinko- ja tuulivoimatuotantoon soveltuvien maa-alueiden kartoittaminen, tuulivoimapuistojen kaavoittaminen, kehitystyön rahoitus ja voimalan rakentamiseen tarvittavien lupien hankkiminen.

Finsilva on yksi Suomen suurimmista metsänomistajista, ja se omistaa noin 135 000 hehtaaria hyvin hoidettua metsää Etelä- ja Keski-Suomessa. Finsilvan tavoitteena on tuottaa taloudellista, sosiaalista ja ekologista hyvinvointia luonnosta. Yhtiö haluaa olla tunnettu edelläkävijä kestävän metsä- ja luontopääoman vastuullisessa ja monimuotoisessa hyödyntämisessä.

Kiinnostuitko?

Haluatko lisätietoja? Jätä viesti oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä!